1 Eylül 2023 Cuma

DETACHMENT

Kopma
2011
Dram


Fransız filozof Albert Camus un "Ve hayatımda aynı anda hiç böylesine kendimden kopmuş ve bir o kadar da kendimde hissetmemiştim." sözü ile giriyoruz Kopma nın metruk alanına. Bu söz filmin kısa, net ve çarpıcı bir özeti aslında.


Sonra Henry (Adrien Brody) karşılıyor bizi; "Öğretmenlerin bir farklılık yaratabileceğine inanıyorum. Bu dünyanın zorluklarını anlamamıza yardım edecek ve bize yol gösterecek birine sahip olmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayım" sözleri ile.. 
Ve zaman zaman Henry araya girip kopmanın ve veya kop(ar)mamanın mütercimliğini yapıyor g'özümüze bakarak. "İnsanlarda ebeveyn olmadan önce bazı şartlar aranmalı ve bu konuda onlara eğitim verilmelidir" diye ünlüyor mesela hiçbir velinin icabet etmediği veli toplantısına.  Sonra " Gençlerimize rehberlik ederek onları umutsuzluğa kapılmaktan, kendilerini değersiz hissetmekten, yanlış yola sapmaktan koruma gibi bir sorumluluğumuz var" diyor tüm insan öğretmenlere !


Kopma; konuşuyorsak iyi anlamak, düşünüyorsak iyi  bilmek ve yaşıyorsak tüm duyguları iyi tanımak zorundayız diyor izleyiciye veya kopmadan iz sürmek isteyene.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder