9 Nisan 2020 Perşembe

28 Gün Sonra


28 Gün Sonra / 28 Days Later

Menşei : İngiltere

Dil : İngilizce

Yıl : 2002

IMDb : 7.6/10

Maymunlar üzerinde yapılan deneylerde niçini belli olmayan bir serbest bırakılma. Maymunun oradaki kişileri ısırması ve virüsün yayılmaya başlaması..

"28 gün sonra” bir hastane odasında uyanan Jim ne olduğunu anlamaya çalışır. Boş sokaklarda dolanır ve gazetelerde “tahliye” haberlerini okur. Pandemi ile yüz yüze olduğunu anladığında diğer yaşayanlarla buluşur ve film "Walking Dead" e evrilir.. Virüs koşan zombilere çevirmiştir insanları ! "28 gün sonra” için asıl konunun dışına çıkıldığı, çok korkunç olmayan bir korku filmi diyebiliriz ?

Bu film için Londra'nın bazı bölgeleri sabah saatlerinde trafiğe ve insana kapatılmış.. Bence filmin en çizgi dışı yanı bu. Bittabii o dönem için ! Zira pandemi yılı 2020, salt bir bölgede değil bunu tüm gezegende bile isteye uyguladığımız bir yıl oldu. Uygarlık oyunumuzda öğrendik ki, kıyametin statü farkı gözetme opsiyonu yok ! Bu ve bunun muadili senaryolar binlerce yıllık birikimin 28 günde sona ermesi için yeterli bir süre olduğunu haykırıyor. Görüyoruz ki; bugün bu muhayyile hakikate derc oluyor ve tükettiklerimiz bizi tüketiyor.. Kafa tuttuğumuz ilahi kurallar bizden çok daha sıhhatli !

Bugün 28 gün sonra demek, kaderin imzasız bir mektubu. Limandan mı, zindandan mı meçhul !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder