14 Nisan 2020 Salı

İYİ MASALLARINIZ OLSUN..

Babamın bir masal treni var. Her vagonda baba baba masallar.. Burası uzun bir masal yolculuğu. Tren çalışırken "Bir varmış bir yokmuş" diye ses çıkarıyor, duyuyor musun ? Bir de babamın evde unuttuğu masallar var. Onlar bitmeyen masallar.  Dur durak demeden masal dinleriz bu yolculukta. Masal istasyonunda beklemek de sevaptır ayrıca. Yaşamak isteyenlere masal dolu bir tren. Yatarken üşürsek tüm çocukların üstünü masallar örter. Zaten ben varsam babamın masalı var demektir. Alnımzın tam ortası masaldır çünkü. Masalı olan yanılmaz bu alemde. Her seferinde düşüyorsan masalın yok demektir. Biz yenilebiliriz ama yanılmayız masaldan ötürü. Masalın yoksa konuşmayalım arkadaşım. Hem ben masal polikliniğinde doğmuşum. Annemin sütü de masalmış meğer. Sahi anne, dizlerin mi masal gözlerin mi ? Ali babanın da masalları var mı ? Büyüyünce masal yönetimini kazanacağım inşallah. 
Masalı olmayandan kardiyalog bile olmazmış. Hele sağlam bir masalın yoksa müteahhit bile yapmazlarmış adamı. Başka yolu yok gide gide bir masala dayanacağız. Çünkü masal dinleyeni sıyırıp geçer hayat.
Yaralanırsan kansızlığa tek çare masal. Masal ülkenin temelidir kuzum. Bak ne masallar var iskele babasında bile. Hakkını yemeyelim elbet şambaba tatlısının da masalı vardır kendine göre. Çünkü masalı olmayanın hasarı büyüktür. Şimdi masallar arası diyalog zamanı. Herkesin masaya masalını koyma zamanı. Masal giren eve ambulans girmezmiş bilir misin ? Çünkü  
hiç bir masal virüs içermez ! Masal dairesi her derde devadır, derdi anneannem. Kiminin masalı kiminin duası.. Sahi Allah'ım cennette de masal var değil mi ? Ne yapayım, annem beni masaldan yapmış. Masalın gözlerine yaslanıp uyurmuşum ben. Aman masallarımı vurmasınlar,  diye uyanır ve 'Anne masalım geldi' diye seslenirmişim.. Büyüyünce benim de nurtopu gibi masalım olacak. Ve bana bir masal anlatana on masal bedava vereceğim. Her günüm masal günlüğü olacak. Gün doğmadan ne masallar doğacak kim bilir ? Masalların efendisi ve en büyük masal büyük babamdır. O bile masal gibi geçti.. Masal ah çektirir of çektirmez, derdi. Herkes gitti bir masal kaldı geriye.
Bu sene de ihracatın lideri masallarmış. Çünkü tüm masallar organiktir. Masallarımızın içinde siyaset yağı yoktur. Bilir misin? Masal hava yollarının kara kutusu da yoktur. Masallar yüksek uçar çünkü.
İstikbal masallardadır arkadaş. Damarlarımızda masal dolaşır. Masallar cep telefonundan da, yer çekiminden de fazla çeker. Yakarsa bu dünyayı masalsızlık yakacak göreceksin. Niye mi ? Ölüm tüm masalları kıskanır da ondan. Zamanın zincirlerini sadece masallar kırar. Yine akşam oldu, bak okunuyor ve  masal beni çağırıyor ! "Şehrimizde masal zamanı; Allah masallarımızı kabul etsin.."
Ben masal olmakla meşhurum çünkü masal sevdaluğum olur benim. Ah aşkım, hasretinden ne masallar eskittim. 
Ey masal çoğalt beni. Hem yağmur da masaldır, şemsiye açan ne bilir ? 
İleride masal başkanı olursam seçim vaadimdir; Masal bulvarı !
Parklara da tabela yaptıracağım; Bu köşe masal köşesi. Dikkat masal çıkabilir. Masal masalın dostudur.. 
Mağazalara; Modern insana masallarım var. Kötü söz deme sen yine masal de. Ödemeler masal ile olur. Taksitle masal anlatılmaz..
Okullara ; Masal, öğrenmeyi kolay kılar. Masalı olmayanın dostu olmaz. Bana masalını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Masal neredeyse gidin alın. Hem Çin deki masallar masumdur.. 
Öyle bir yönetim şekli ki masaldan. Memleketin ırmakları güzel aksın diye.
Bir meyve içinde nasıl saklarsa çekirdeğini biz de içimizdeki masalla koyuluruz yola. Hem masal olmaya ramak kala; içimizdeki tüm masallarla bizi alıp, başka masalların içine katmak için bir gün vakur bir melek gelecek.
Ve son sözü yine bir masal söyleyecek...

Allah masalımızdan razı olsun.

14 Nisan 2020
Hemotoloji Servisi / İstanbuL

2 yorum:

  1. Hayatın ta kendisi bir masal değil mi zaten? Bir başlangıcı ve bir sonu olan. Bazı masallar hep anlatılacak nesilden nesile. Bazıları ise unutulup gidecek, ardında bir isim bile bırakmadan. Her masalda kötü devler, iyi kalpli cüceler olmuyor. Her masal sahibinin başı kel olmuyor mesela. Gidip kralın kızıyla herkes evlenemiyor masallarda. Hele bir de halkını devin zulmünden kurtaran masallar var ya. Çok nadir şahit olabiliyoruz o masllara. Kimbilir, belki de herkes kendi masalını kendisi yazıyordur. Ne dersiniz?

    YanıtlaSil